Cégismertető

A kezdetektől napjainkig

Családunk története összefügg a vecsési svábság történetével*, savanyítással az ötvenes évek elejétől foglakozunk az első időkben a háború sújtotta Budapest piacain értékesítettük a termékeket, többnyire természetes erjesztéssel tartósított káposztát. Később a javuló gazdasági helyzetben a tartósítószerek megjelenésével lehetőség nyílt a hidegen tartósított zöldségfélék forgalmazására. 1970-es évektől állandó bérlettel rendelkező üzlet megnyitására is lehetőség nyílt, az üzlet üzemeltetése kiskereskedői formában folytatódott.1982-2007-ig egyéni vállakózásként üzemeltünk. Jelenleg 2007-ben alapított Korlátolt Felelőségű társaságként működik.

Vecsési savanyított káposzta

A káposzta savanyítását a Vecsés környékén élők tökéletesítették. A káposztát szálasra legyalulják, nagy fakádakban sóval, borssal, babérlevéllel, esetleg szárított egész fűszerpaprikával rétegezve lerakják, alaposan megtapossák, lefedik, és nehézsúlyokkal lenyomják. Önerjedéssel hagyják kiforrni, megsavanyodni. A savanyú káposzta bőséges C-vitaminforrás, és természetes gyógyszer is. Tisztitja a vért, kiüríti a bélrendszerből a felgyülemlet káros anyagokat, azaz méregteleníti a szervezetet. A bőrt is felfrissíti és feszessé teszi. Egyes kutatások szerint a szexuális potenciát is növeli.